promi-banner onacall01

94. Geld is niet belangrijk

Download PDF

Beste Jan

Ik denk dat wij, en waarschijnlijk velen met ons, van geluk mogen spreken om in gezinnen te zijn opgegroeid waar hard werd gewerkt. Ouders die ons stimuleerden om ook hard te werken. In ieder geval heeft het mij gevormd en laten zien dat als je hard werkt je ook succesvol kunt zijn. Het heeft mij doen inzien dat als je iets wilt, als je je ambities wilt realiseren je er veel voor moet doen.Mijn vader heeft mij vaak verteld, in mijn herinnering waren dat zijn eerste woorden tegen mij, dat ik nooit voor een baas moest gaan werken maar voor mijzelf. Er was bij mij dan ook nooit een vraag over wat ik later zou gaan doen. Ik ging uiteraard een eigen bedrijf beginnen.

Je schrijft over je keuze om in kleine gemotiveerde groepen te werken. Ik heb zelf nooit in grote organisaties gewerkt en ons hele bedrijf bestaat uit kleine groepjes. Wij hebben 17 kantoren, verdeeld over 7 landen met in totaal zo’n 210 collega’s. Ik ken niet iedereen maar de collega’s die ik wel ken zijn allemaal zo enorm gemotiveerd dat ik daar altijd weer van onder de indruk ben. De toewijding, de passie die ik bij iedereen zie vind ik elke keer weer bijzonder en dit stimuleert mij enorm om nog meer mijn best te doen.

Dat staat vaak in schril contrast met de bedrijven waar wij voor werken. Dit zijn over het algemeen de grote multinationals, de grote banken, telecom giganten en grote industriele ondernemingen. Er wordt bij veel van deze bedrijven heel anders gewerkt dan bij ons. Het werk wordt gedaan, het werk wordt ook vaak goed gedaan, want het niveau van deze werknemers is hoog. Maar daar houdt het vaak op. Als het moeilijk wordt, als er uitzonderlijke en afwijkende situaties ontstaan, geeft niemand meer thuis. Als er meer nodig is dan dat de dagelijkse routine vraagt stokt het.

Ik denk dat dat de reden is dat wij als relatief klein uitzendbureau kunnen groeien en zelfs bijna altijd de grote tenders winnen in rechtstreekse concurrentie met giganten zoals Manpower en Adecco. Wij winnen omdat onze teams super gemotiveerd zijn en hun ziel en zaligheid in het voorstel aan de klant leggen. Wij proberen altijd meer te bieden en het beter, creatiever en persoonlijker te doen. Dat maakt zo vaak het verschil met onze collega’s bij de andere aanbieders.

Ik zie ook vaak hetzelfde verschil bij managers van grote bedrijven waar ik mee in aanraking kom. Allemaal stuk voor stuk professionals. Goed en vaak erg goed in hun werk. Totdat er iets verkeerd gaat, er uitzonderlijke situaties ontstaan, het echt moeilijk en uitdagend wordt. Dan zie ik dat men zichzelf indekt, de verantwoordelijkheid uit de weg gaat en met een vinger wijst naar degeen die schuldig is of het moet oplossen. Ik denk dat de echte leider of echte ondernemer in een dergelijke situatie juist opstaat, verantwoordelijkheid neemt en de zaken aanpakt. Ik moedig al mijn collega’s aan zo’n leider te zijn.

Het maakt ook duidelijk dat geld en omvang een ondergeschikte rol spelen voor succes. Ik zie dat wij als klein bedrijf bijna elke tender van concurrenten kunnen winnen die 400 keer groter zijn in omvang dan wij (zo liggen soms de verhoudingen). En dat komt omdat ons team het ‘persoonlijk’ opneemt, totaal gemotiveerd is om een uitzonderlijke prestatie neer te zetten. Elke keer weer.

Groet,

Gerard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.