promi-banner onacall01

21. Is er iemand die weet wat goed of slecht is?

Download PDF

Beste Jan,

Ik ben het weer helemaal met je eens. Sterker nog, mijns inziens zijn politici en journalisten  mensen die zich het minst geroepen voelen om dat wat ze schreeuwen en schrijven te stoelen op gedegen feitelijke kennis. Ik heb het vermoeden dat een politicus zich in het algemeen  laat leiden door uitspraken en stellingen die geacht worden meer kiezers (macht) te brengen. Journalisten laten zich wellicht leiden door dat wat meer lezers trekt. En denken dan dat daar spectaculaire, extreme, polariserende uitspraken en stellingen bij horen.  De werkelijkheid moet opgeluisterd worden want die voldoet niet aan het eigen belang (van de journalist en de politicus). En al dat gezeur over een krimpende economie van 0.2% of 0.3%…. als ik 0.2% minder te besteden heb dan merk ik dat niet. En niemand niet.  Er zijn maar weinigen die zich inderdaad beseffen dat door de vele jaren van groei een pauze of een stapje terug alleen maar gezond en broodnodig is.

Dit is ook de reden waarom ik geen kranten lees en niet naar het nieuws kijk. Want wat ik daar aantref gaat volgens mij niet over het echte leven en werken en zet mij alleen maar op het verkeerde spoor. Daarom is ondernemen ook zo leuk. Je hebt het heft zelf in handen en je bent niet afhankelijk van het geneuzel in de media en de politiek. Je hoeft je er niet door te laten beinvloeden. Je kunt je eigen weg gaan. Want of het nu goed of slecht gaat met de economie in het nieuws, het gaat nooit over jouw eigen realiteit. Het gaat niet over je eigen bedrijf.

Ondernemen is gaaf omdat je altijd tegen het  gevestigde economische idee van crisis of krimp in kunt gaan en kunt laten zien dat de realiteit toch echt anders in elkaar zit. En wat is slecht of goed. Weten we dat eigenlijk wel? Velen vinden regen slecht weer maar volgens mij is regen juist heel belangrijk voor ons. Waarom moeten wij eigenlijk aan alles een oordeel van goed of slecht plakken terwijl wij het eigenlijk niet weten? Is het als ondernemer niet veel makkelijker en meer conform de realiteit als je de zaken neemt zoals ze zijn. Ze accepteert zoals ze zijn. En daar mee aan de slag gaat?

Een klein verhaaltje over een boer. Op een dag stond er een mooi wit paard in zijn wei en de buurman zei: wat ben jij een bofkont dat je zomaar zo’n mooi paard hebt.  De volgende dag viel de zoon van de boer van het paard en brak zijn been. De buurman: wat een pech, nu kan je zoon niet werken.  De volgende dag werden alle gezonde  jongens opgeroepen voor het  leger want het was oorlog. De zoon van de boer niet vanwege zijn been. De buurman vond dat de boer wel heel veel geluk had…..

De moraal van dit verhaal: succesvol ondernemen heeft niets van doen met stemmingen in de kranten van journalisten en politici maar wordt bepaald door de feitelijke realititeit en hoe je hier als ondernemer mee omgaat. Laat je je beinvloeden of ga je je eigen weg?

Groet,

Gerard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.