promi-banner onacall01

3. Kop in het zand

Download PDF

Beste Jan,

Bespeur ik hier een lichte afgunst? Heb je met je hoofd tegen de muur lopen bonken uit pure frustratie omdat je zelf niet op het idee van De Succes Formule bent gekomen? Wel, niet getreurd want ik wil het toekomstige succes van deze formule graag met je delen.

Toen ik met het woord probleem op de proppen kwam wist ik al dat ik hiermee in de problemen zou komen.  Maar de betreffende man noemde het nu eenmaal zo. Ik vind dus ook dat je zeker een aantal belangrijke constateringen doet die succes bepalend zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het aantal juiste beslissingen dat je neemt essentieel is voor je succes.  Je moet echter wel weten wat juiste beslissingen zijn. En daar kan weleens de uitdaging liggen.  Iedereen  bij mij in het bedrijf is constant bezig met het nemen van beslissingen en we zijn er allemaal van overtuigd dat we de juiste beslissingen nemen op het moment dat we ze nemen – niemand neemt expres een foute beslissing. Toch nemen we ook verkeerde beslissingen.

En nu valt het kwartje bij me. Ik moet veel meer tijd besteden aan het vormgeven en uitdragen van onze bedrijfsvisie en het overbrengen van onze bedrijfscultuur. Die geven samen een duidelijk referentiekader om tot juiste beslissingen te komen.

Een voorbeeldje.  In ons bedrijf komt hulp, ondersteuning en dienstverlening op de eerste plaats. We hebben een slogan die luidt:  “we always say YES” – excuses voor het engels maar wij zijn een engelstalig bedrijf.  Dit houdt in dat wij altijd JA (zouden moeten) zeggen tegen de klant en onze kandidaten in de vorm van het bieden van hulp/oplossingen/informatie bij het zoeken en vinden van personeel en banen.  En als een klant uitzonderlijke verzoeken heeft dan doen wij alles wat  in ons vermogen ligt om hier aan te voldoen.

In de praktijk gaat dit niet altijd even goed. Vaak zijn onze consultants geneigd om eerst met de klant over de prijs en de condities te spreken in plaats van de klant te helpen met informatie zodat deze zich een goed beeld kan vormen. Een voor iedereen duidelijke en bekende bedrijfsvisie en bedrijfscultuur is dus zeker een belangrijke factor voor succes.

Dus als je het niet erg vind Jan ga ik weer even aan De Succes Formule sleutelen:

Succes = aantal Beslissingen per periode X factor Intelligentie X factor Ervaring X factor Lerend Vermogen
Internalisatie van Bedrijfsvisie en Bedrijfscultuur

Factor Intelligentie = 0.1 tm 2.0 (hoe hoger hoe beter). Factor Ervaring = 0.1 tm 2.0 (hoe hoger hoe beter). Faktor Lerend Vermogen = 0.1 tm 2.0 (hoe hoger hoe beter). Internalisatie van Bedrijfsvisie en Bedrijfscultuur van 0.1 tm 2.0 waar 0.1 de hoogste mate van internalisatie is bij de medewerkers.

Groet, Gerard

PS En wat schreef je ook alweer? Hoe minder problemen, hoe meer succes? Een struisvogel die zijn kop in het zand steekt denkt geen probleem te hebben maar wordt wel opgegeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.