promi-banner onacall01

103. We werken netter door het net

Download PDF

Hoi Gerard,

Ik kom zakelijk al 25 jaar in Londen, ik vond het er vroeger vreselijk. Als je op Heathrow landde dan liep je over het hoogpolig tapijt naar de uitgang, en aangekomen in je hotel zat je op het toilet met hetzelfde hoogpolige tapijt onder je voeten. Zo was heel Londen, ouderwets en vies. Het is nu inderdaad compleet veranderd. Er is een enorme dynamiek, mij viel op dat je overal wordt geholpen door jonge mensen uit andere Europese landen, die afkomen op het spannende leven in een kosmopolitische stad van zestien miljoen mensen en karige woonruimte voor lief nemen.Overal in grote Europese steden zie je dat het centrum wordt overgenomen door toeristen. Loop maar eens in de Warmoesstraat in Amsterdam, twintig jaar geleden stonden er alleen junkies in de portieken en nu kan je er niet meer fietsen omdat er teveel toeristen lopen. Er is door hen veel geld te besteden in een korte periode. In Londen heb je ook nog eens bijna een miljoen voornamelijk jonge buitenlandse mensen, die in de financiële sector werken. Ook zij hebben een pot geld te besteden en doen dit veelvuldig ter ontspanning van de lange uren die ze dagelijks op kantoor maken. Dat maakt het denk ik, waarom Londen zo bruist op dit moment.

En overal waar je in Londen komt, zie je inderdaad nieuwe initiatieven op uitgaansgebied. Concept, aankleding, service alles is in overeenstemming met elkaar. Jij noemt dit het ‘nieuwe verkopen’,

Maar wordt dit ‘nieuwe verkopen’ niet veroorzaakt door de controle van het internet. Eén of meerdere slechte beoordelingen en een potentiële klant klikt met zijn muis verder naar het volgende restaurant of café. Reizen worden tegenwoordig thuis op het internet voorbereid, dus om op te vallen moet je eruit springen in samenhang met goede reviews.

De wereld is kleiner geworden door het internet en ik denk dat door dit medium de particuliere klant ook beweeglijker wordt in het selecteren van zijn dienstverlener. Dit is nog een reden om de beste te willen zijn in de executie van je bedrijfsprocessen.

Jij bedient de zakelijke markt, geen particulieren. Jij wilt je in 2015 richten op het ‘nieuwe verkopen’.

Hoe wil je de zakelijke markt dan bereiken, zonder dat je ‘oude verkopers’ eropaf stuurt? Particulieren kunnen surfen op allerlei vergelijkingssites, maar op de zakelijke markt bestaat dit niet. Hoe zorg je dan toch dat ze je vinden en kiezen omdat ze hebben ondervonden dat je de beste dienst verleent? Bij ons gebeurt dit voornamelijk middels doorverwijzingen, maar als je je tempo van nieuwe klanten wilt versnellen zul je iets anders moeten verzinnen en dan kom je waarschijnlijk weer uit op het zelfde web, maar dan alleen door middel van een ander gebruik. Behalve de gangbare mogelijkheden zoals het maken van nieuws wat je doelgroep leest, zorgen dat dit vervolgens in vakbladen komt, updates mailen over wijzigingen op relevante aandachtsgebieden, het maken van een e- magazine en het organiseren van webinars heb ik het nieuwe wiel hierop nog niet kunnen uitvinden.

Ik ben dan wel benieuwd waar je mee komt voor 2015 om dit ‘nieuwe verkopen’ een impuls te geven. Het zou leuk zijn als je met iets origineels komt, zodat ik het ook kan toepassen.

Groet,

Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.