promi-banner onacall01

109. De levensloop van een ondernemer

Download PDF

Beste Gerard,

Ik realiseer me tijdens het lezen van je laatste brief dat ik je levensloop als ondernemer aan het lezen ben.

Aan de ene kant wordt ik er een beetje triest van, omdat je dus eigenlijk de laatste fase van ondernemerschap ingeslagen bent. Ik ben niet triestig vanwege deze laatste fase, dat is juist leuk dat je je dit kunt permitteren. Voor jezelf bepalen waar je goed in bent en dat ook uitvoeren.Maar omdat ik je eerste schreden ken als ondernemer. Een jonge knul met veel energie en ideeën.

Tijdens ons zomerbaantje als kelner op een druk plein in het centrum van Amsterdam was je al ondernemer. We werkten voor een café en naast ons zat een broodjes zaak. Jij begon toen ook broodjes uit die zaak te verkopen met een marge er boven op. Dat liep zo goed dat cafe’s uit andere delen op dit plein boos werden omdat ze logistiek te ver van de broodjeszaak af zaten en de broodjes minder makkelijk konden leveren. Uiteindelijk moest je ermee stoppen vanwege de nijd van de andere caféhouders en de eigenaar van ons café wilde geen problemen.

Verder ben je tijdens je studie en deeltijdbaantjes met je eerste bedrijf begonnen in plexiglas producten. En nu dertig jaar later concludeer je dat deze energie je in de weg zit richting je collega’s van de bedrijven die je hebt opgericht.

Deze fase heb ik nog niet bereikt, maar ja je bent ook twee jaar ouder dan ik. Ik zit middenin het ondernemen in ons bedrijf, ik hoop niet dat ik mijn collega’s in de weg zit.

Ik heb het gevoel dat ik nog steeds iedere dag beter wordt, puur door de ervaringen die ik meemaak. Sommigen hebben veel talent en starten en slagen jong en anderen hebben een langere weg nodig. Dat ben ik, door net als een sporter iedere dag te trainen en ervoor te leven en dingen te laten kan je jezelf blijven ontwikkelen. Ken je die film ‘Lucy’ met Scarlett Johansson? Zij krijgt daarin een shot van een nieuwe drug en door die drug wint ze iedere dag aan bewustzijn. Zo voel ik me ook, iedere dag word ik scherper. Zo lang ik dat gevoel heb ga ik door met werken áán ons bedrijf.

Groet,

Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.