promi-banner onacall01

136. Hulde

Download PDF

Beste Gerard

Ik herken het fenomeen wel. Veel energie besteden aan één afdeling, één product of één persoon waar wel iets inzit maar wat er niet helemaal uitkomt. De ratio voor de toegevoegde waarde voor je bedrijf zie je snel, maar op de een of andere manier moet er veel meer energie in worden gestoken om het draaiende te houden dan andere bedrijfsonderdelen.En inderdaad door de emotie van alle  betrokkenen die de activiteit vaak zelf hebben opgestart wordt de oplossing om te stoppen niet gezien. Blijkbaar wil je je verlies niet nemen en ga je door er aan te sleutelen. Een buitenstaander zou waarschijnlijk in een oogopslag de beslissing nemen om er mee te stoppen. Het is niet verwijtbaar dat een binnenstaander dat niet heeft. Daarom is het des te knapper dat jullie hier de knoop hebben doorgehakt en je hoofd hebben vrijgemaakt voor nieuwe ideeën.

Ik denk dat dit de valkuil is van veel ondernemers en mensen in het algemeen; blijven vasthouden aan het bestaande. Ik zie het ook bij ons intern en ik herken het ook bij mezelf. Ik herken het als ik marktveranderingen zie en daarop wil inspelen met een andere benadering van het spel door bijvoorbeeld de dienstverlening aan de klanten aan te passen en te conformeren aan de toekomst die ik zie. In het beginstadium krijg je de instemming van je collega s als je je visie uiteenzet. Vaak zijn ze het hier mee eens omdat ze in dezelfde wereld leven en deze ook zien veranderen. Maar du moment dat er maatregelen zijn genomen die toegepast worden in hun werkzaamheden zie je mensen een terugtrekkende beweging maken om deze ook door te voeren. De angst voor het onbekende is dan groter dan de zekerheid van het vasthouden aan een slinkende markt.

En als bedrijf heb je deze mensen nodig om de veranderingen uit te voeren. Dat kan spanningen opleveren en is misschien wel de moeilijkste fase als ondernemer. Omdat je enerzijds mensen moet overtuigen met je mee te gaan en anderzijds altijd van een enkeling tegenwerking krijgt.

En dan komen we weer bij het begin van het verhaal. Deze enkeling zorgt er dan voor dat je veel meer van je energie aan hem of haar moet besteden dan aan collega’s en bedrijfsprocessen die wel goed draaien. Je verzandt dan zelf makkelijk ook in deze negativiteit als je hierin meegaat. Vaak ook om ‘old time’s sake’ omdat of de persoon in kwestie of het bedrijfsonderdeel in kwestie in het verleden wel goed draaide. Dan kan het dat je de bedrijfs- en persoonsgeschiedenis  in aanmerking neemt, je er ‘warme’ gevoelens bij krijgt en de persoon in kwestie maar laat zitten en laat doormodderen met het bedrijfsonderdeel.

Terwijl rücksichtslos er mee stoppen of herplaatsen de beste oplossing is die zo snel mogelijk genomen moet worden. We zijn allemaal mensen maar dit zijn inderdaad de momenten waarop een ondernemer zijn ratio moet laten winnen van zijn gevoel.

Groet,

Erik

logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.