promi-banner onacall01

41. Succes is bloed, zweet en tranen

Download PDF

Beste Jan,

Je leedvermaak is je bij deze vergeven. Mensen die in de schijnwerpers staan en waarvan hun doen en laten onder een vergrootglas wordt gelegd kunnen steevast rekenen op kritiek en getetter. Ik moet zeggen dat ik een zwak heb voor deze mensen. Zij geven het leven kleur, zij houden de gemoederen bezig. Zij steken hun kop uit boven het maaiveld en kiezen zeker niet voor de makkelijkste weg. Het zijn volgens mij stuk voor stuk mensen die weten wat ze willen en er helemaal voor gaan en zich niet laten leiden door wat andere mensen mogelijk van ze vinden.Trouwens, een rechter moet recht doen volgens mij en de advocaat moet juist zijn klant op alle mogelijke manieren verdedigen zodat de klant wint. Ik hoef geen advocaat die op zoek is naar de waarheid als ik voor de rechter sta J.

En Bram Moszkowicz? Ik denk zo maar dat de meeste advocaten stiekem zo succesvol zouden willen zijn als hij. En de aandacht die hij krijgt in de media. Hij heeft maar een heel klein bedrijfje en hij heeft meer exposure dan Apple met zijn nieuwe iPhone. Welke ondernemer droomt daar niet van? Daarom wordt hij volgens mij door zijn collega’s aangepakt. De orde van advocaten, die Bram Moszkowicz zo graag uit zijn ambt willen zetten zijn advocaten die zelf ook zo graag dat succes willen hebben maar dat niet kunnen. Waar in andere landen succes bewondering krijgt is het in Nederland juist het omgekeerde. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt loopt half Nederland graag over je heen om je neer te maaien.

En toch houden wij van al deze mensen omdat ze het leven kleur geven. Ze brengen ons uit onze dagelijkse sleur en laten ons zien dat er meer is dan calvinistische, saaie deugdelijkheid. Deze mensen hebben een enorme aantrekkingskracht omdat ze zich niet laten leiden door de oordelen en meningen van anderen. Zij gaan hun eigen weg. Zij zijn eigenzinnig en dat is volgens mij een heel belangrijke aspect voor succes.

Succesvol zijn kan je wel vergeten als je je schikt naar de opinies en meningen van anderen. Als je van te voren continu rekening houdt met wat anderen wellicht van je vinden, of het wel in orde is wat je doet. Volgens mij gaat Bram Moszkowicz er helemaal voor. Hij staat voor wat hij zegt en doet. Hij lijkt mij integer naar zichzelf toe. Hij gaat de confrontatie niet uit de weg. Ik zie hier allemaal eigenschappen die bepalend zijn voor succes: moed, onderscheidend vermogen, aantrekkingskracht, communicatief vaardig, technisch kundig, hardwerkend, eigenzinnig, overtuigend. Kortom “star quality”. Of je de persoon nu mag of niet, of je nu goedkeurt wat hij doet of niet. Duidelijk is dat succes niet makkelijk is als je beseft wat al die mensen over zich heen krijgen. Gemiddeld zijn en niet opvallen is wel makkelijk. Succes is bloed, zweet en tranen. Maar de smaak van behaald succes is ongeëvenaard en daarom zijn alle opofferingen de moeite waard.

Groet,

Gerard

2 Responses to 41. Succes is bloed, zweet en tranen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.