promi-banner onacall01

115. Snoepen

Download PDF

Gerard,

Sorry betreffende het begrip partnerships. Ik heb misschien niet goed aangegeven wat ik precies bedoelde. Laten we het maar houden op een gebrek aan semantische nuance van mijn kant. Ik bedoelde oorspronkelijk meer een samenwerking bevestigd in een juridische rechtsvorm maar dat is niet helemaal juist. Ja, inderdaad een partnerschap is meer een samenwerking tussen partijen. Daar hebben wij er namelijk tientallen van op de brokerage afdeling.

Wij werken samen met veel buitenlandse brokers. En al deze partijen hebben open lijnen met ons waarbij we elkaar seconde op seconde op de hoogte houden met prijzen, belangen en nieuwtjes uit de landen van herkomst van de broker. Deze informatie hebben we weer nodig om onze klanten goed op de hoogte te houden waarna we beloond worden met opdrachten om uit te voeren.

Alleen eens in de zoveel tijd wordt een buitenlandse broker hongeriger en benadert hij de klanten van zijn samenwerkingspartner rechtstreeks om ook daar de courtage op te strijken. Vaak lukken deze pogingen maar voor enkele jaren omdat de lokale broker altijd als eerste bij nieuwe klanten aanwezig is. En nieuwe klanten kunnen nieuwe partijen of junior traders zijn.

Maar de samenwerking is dan wel structureel verpest. En laatst las ik een mooi statement wat precies hierop aansluit; kleine ondernemingen zijn gericht op exploitatie en grote ondernemingen zijn gericht op exploratie.

Inderdaad als beide partijen de grote lijn en lange termijn voor ogen houden kan het vruchtbaar zijn, maar moet je non stop brandjes blussen als een van de partijen ook wilt snoepen uit de pot van de partner. Dan is de samenwerking geen lang leven beschoren.

Groet,

Erik

logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.