promi-banner onacall01

131. Home sweet Home

Download PDF

Heeee Gerard

Je lijkt wel verliefd op die nieuwe super onderneemster . Nu weet ik toevallig dat dit niet zo is en dat je gelukkig getrouwd bent en dat je nu samen met je vrouw een wandeltocht onderneemt in de Dolomieten. Persoonlijk denk ik dat jullie relatie wel sterk moet zijn als deze avontuurlijke klim- en valpartijen in de bergen kan overleven.

Jullie hebben samen ook met veel liefde en enthousiasme twee kinderen grootgebracht en dat brengt me eigenlijk op het punt wat ik nu zou willen aanstippen. Wat is de invloed van je gezinsleven op je functioneren als ondernemer.

Immers als ondernemer ben je vaak voor anderen de machtigste man binnen het bedrijf. Ook al zie je dat zelf niet zo en vindt je vaak je eigen rol minder belangrijk. Maar in de ogen van anderen loop je voorop en leidt je.

En het is een bekend gegeven dat veel mensen geen kritiek durven te geven op de hand die hen voedt. Daarnaast zijn er genoeg voorbeelden om ons heen dat macht erotiseert.

Door deze omstandigheden is de kans groot dat je als ondernemer met je hoofd in de wolken gaat lopen als je niet ergens gecorrigeerd wordt. Als er niet iemand is die je weer met beide benen op de grond zet.

Ik kan je vertellen dat dit non stop bij mij thuis gebeurt. Als ik de vaatwasser half in of uitruim krijg ik dat ogenblikkelijk te horen, hoe pietluttig ik het zelf ook vindt. Als mijn vrouw en drie dochters het niet met me eens zijn wordt ik tegengesproken. Als ik iets doms doe wordt ik uit of toegelachen.

Het is denk ik gezond voor je als ondernemer dat je deze balans hebt in je leven. Buiten je gezin zijn er al teveel mensen die je naar je mond praten. Ervaar jij dit ook ?

Groet,

Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.