promi-banner onacall01

142. De kans om zelf een Google te worden is hier en nu

Download PDF

Beste Erik

Ik hoor zo af en toe mensen, als zij het over succesvolle ondernemers hebben, spreken over ‘had ik dit maar eerder geweten’ of ‘dat had ik zelf nog veel beter gedaan’ of ‘dit idee had ik ook’ of ‘wat een mazzel hebben die gasten’ of ‘was ik maar op dat idee gekomen’ of ‘waarom overkomt mij nu nooit zoiets’ of ‘ik heb nou nooit dat geluk’ of ‘dit moet maar net op je pad komen’ of ‘sommigen komt ook alles zomaar aanwaaien’.  Allemaal een klaagzang over het zelf niet hebben van het (stilletjes of stiekum) gedroomde succes. Want of je het nu ontkent of erkent: allemaal hebben (of hadden) wij grenzeloze dromen over enorme successen. Alleen voor de meeste mensen blijft het bij dromen. En dat heeft een reden die in onszelf ligt en niets te maken met de feitelijke mogelijkheden die het leven en al haar kansen een ieder biedt.Ik zal een voorbeeld geven. Het heet ‘The Internet of Things’ van ‘The Things Network’. Een initiatief ontstaan in Amsterdam en het luidt de derde en nog grotere ontwikkeling in van en door het Internet. Het is baanbrekend en het zal leiden tot de opkomst van weer nieuwe giganten die nog groter zullen zijn met meer impact dan Google, Facebook en alle anderen die ons nu zo intrigeren.

En wat het mooie is. Om van deze ontwikkeling optimaal te profiteren ben je helemaal op tijd. Als je nu instapt. Als je je er nu in gaat verdiepen dan ben je straks een van degenen die binnen nu en een paar jaar een bedrijf kan hebben met een miljarden omzet (als je tenminste het meeste van wat je doet goed doet – en daar hoef je alleen maar deze columns voor te lezen).  Maar de kans dat je dat ook echt gaat doen en gaat volhouden is verwaarloosbaar klein. En ik denk ook te weten waarom je hier geen actie op onderneemt.

  1. Je begrijpt er op dit moment niets van en je hebt de motivatie niet om op onderzoek uit te gaan,
  2. Je bent niet van jezelf overtuigd dat je een miljoenen of miljarden business kunt creëren,
  3. Als je al tot onderzoek overgaat zal je niet het doorzettingsvermogen hebben om alle obstakels te slechten,
  4. De meesten zullen de mogelijkheden van ‘The Internet of Things’ niet zien (totdat er straks toepassingen de wereld in komen waarvan je denkt ‘dat had ik zelf ook kunnen verzinnen’).

De meeste mensen, al struikelen ze over een pot met goud, zien hem niet liggen. De meeste mensen vertrappen de kiem die kan uitgroeien tot een Google of een Facebook zonder zich dit te realiseren. Dat ook zij aan de bakermat kunnen staan van een wereldveranderende ontwikkeling. En nu droomt heus niet iedereen van een succes van deze grootte. Maar dromen over successen doen wij allemaal, wat deze successen ook mogen zijn. En wij kunnen echt onze dromen waar maken. Allemaal.

Ik ben heel erg benieuwd wie van ons zijn of haar ‘Internet of Things’ om gaat zetten in een succes verhaal. Ik zal je op de hoogte houden van mijn ‘Internet of Things’ want ik heb al een aantal sleutelfiguren benaderd om hen mijn ideeën voor te leggen. Ik denk namelijk aan een toepassing van ‘The Internet of Things’ voor ‘The Internet of People’. En ik kan haast niet slapen van opwinding.

Groet,

Gerard

logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.