promi-banner onacall01

150. Live in flow or in a dream?

Download PDF

Hallo Gerard

Soms lijken we niet zo veel op elkaar. Ik droomde voor het laatst van grote dingen toen ik een tiener was en met een tennisracket thuis op de muren van mijn slaapkamertje mijn volleys aan het oefenen was. En dat ik de kwartfinale op Wimbledon aan het spelen was tegen die verdediger van een Björn Borg. Maar toen ik een keer tegen jou tennis speelde met als inzet een groot glas yoghurt met vruchten en vervolgens van je verloor, wist ik dat ook deze droom niet haalbaar was.Sindsdien denk ik dat het leven een aaneenschakeling van toevallige gebeurtenissen is. En dat deze gebeurtenissen je kansen geven. En uiteindelijk ben jij wel diegene die de intensiteit van je leven bepaalt door in te gaan op al die prikkels, of omdat je sommige van die prikkels negeert.

Ik was bijvoorbeeld altijd van plan om in het buitenland te gaan wonen. Ik ben mede hierom Internationaal Recht gaan studeren. Hierna  ben ik naar de Verenigde Staten geweest om MBA vakken te volgen op een universiteit en werkte ik later als trainee voor een Duitse bank in Frankfurt.

En net toen mijn werkperiode op het punt van beginnen stond ontmoette ik mijn huidige vrouw in Amsterdam en begon ik op hetzelfde moment te werken voor OHV.  En bij zowel mijn vrouw als OHV heb ik het tot op heden zo naar mijn zin dat ik nooit meer heb overwogen om in het buitenland te gaan werken. En was het een bewuste keuze om in Amsterdam te werken? Nee zeker niet. Maar zowel OHV als mijn vrouw kwamen op mijn pad en ik ging er voor.

Vervolgens werd ik bij OHV gewezen op de mogelijkheid om partner te worden. En op dat aanbod ben ik ingegaan. Was ik naar het buitenland gegaan dan had ik zeer waarschijnlijk voor een grote internationale bank gewerkt en was ik altijd werknemer gebleven. Mogelijk had ik zelfs meer verdiend dan ik nu verdiend heb. Maar dan had ik niet de intensiteit en diversiteit ervaren zoals nu.

Was het een bewuste keuze om ondernemer te worden? Nee. Het kwam echter op mijn pad en ik pakte de kans.

Groet,

Erik

logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.