promi-banner onacall01

64. Verdieping

Download PDF

Beste Jan

Topsporters boeien mij altijd. Ik heb bewondering voor hun toewijding, doorzettingsvermogen en het kunnen afzien om hun doel te bereiken. Als wij als ondernemer, maar ook als werknemer, dezelfde toewijding zouden kunnen opbrengen dan kan je bedrijf of je carrière niet stuk.

Verdieping is wezenlijk belangrijk voor succes. Er is zo veel aanbod in alles, er is zoveel concurrentie dat als je product of dienst niet enorm goed is je nooit zult doorbreken, je gewoonweg nooit tot de besten zult horen. En dat is wel wat we willen, toch?

Ik probeer met mijn bedrijf tot de besten te horen. Ik meet mij met al die bedrijven die beter zijn. Ik leg de lat erg hoog. En daar kom ik mijzelf vaak tegen. Want dat vergt soms zoveel van mijn energie dat ik er zelf soms moedeloos van wordt. En met mij ook mijn collega’s want die ‘sleur’ ik uiteraard mee in mijn ambitie naar meer en beter. Ik zou hier zo graag een goede balans in vinden. Maar het lijkt of deze balans niet bestaat. Het gaat goed of het gaat slecht. Iets er tussen in lijkt niet te bestaan.

Als het goed gaat dan moet iedereen zich voor de volle 100% inzetten en als het slecht gaat moet iedereen alle zeilen bij zetten om niet ten onder te gaan. Ik heb een tijd geworsteld om hier goed mee om te kunnen gaan en ik heb hier een oplossing voor gevonden.

Verdieping. Ik heb gezien dat wij als bedrijf de grootste moeite hebben met nieuwe variaties van onze dienstverlening en nog veel meer moeite met hele nieuwe dienstverlening. Er moet veel geleerd worden, fouten worden gemaakt en daar moet een antwoord op komen, nieuwe vaardigheden moeten worden aangeleerd en de verschillende afdelingen en teamgenoten moeten op elkaar ingespeeld raken. Vooral dit leerproces vind ik moeilijk te managen want het gaat gepaard onder enorme druk door de grote vraag. En de huidige klant is kritischer dan ooit, dus eigenlijk mag er niets mis gaan.

Verdieping is in deze de redding volgens mij. Concentratie op maar 1 tak van sport. Zoals Nederland tijdens de Olympische spelen: schaatsen. Als je met je hele team je concentreert op maar een paar activiteiten dan wordt je daar vanzelf onverslaanbaar in. Daarnaast merk ik dat de kwaliteit van de onderlinge communicatie, met de klant en met leveranciers van cruciaal belang is. Als de hectiek een hoogtepunt bereikt, wanneer de verkopers gefrustreerd raken op de collega’s die niet of te laat leveren, en waar de back office boos is op de verkopers vanwege verkeerde briefings….om dan de boel nog draaiende te houden en iedereen gemotiveerd….dat vind ik dus super moeilijk.

Ik probeer dit in goede banen te leiden door rustig te blijven en zoveel mogelijk 1 op 1 met een ieder te communiceren en zoveel mogelijk ondersteuning te geven, oplossingen aandragen en constructieve feedback te geven. Elke fout die er wordt gemaakt reken ik niemand aan maar behandel dit juist als een kostbaar moment wat ons in staat stelt om te verbeteren.

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat we in een hectische periode zitten en door dit allemaal met je te delen en op te schrijven kan ik mijn gedachtes goed ordenen en kom ik als vanzelf tot de oplossingen. Oef.

Groet,

Gerard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.