promi-banner onacall01

68. Soort zoekt soort

Download PDF

 Beste Jan

Dank je wel voor de tip! Wij hebben in alle afgelopen 18 jaar maar een keer gehad dat een medewerker voor zichzelf begon en klanten mee probeerde te nemen. Met hem is het nooit wat geworden. En zelfs die ene klant bleef ons trouw.

Een aantal maanden geleden echter zijn twee ontslagen medewerkers in Slowakije voor zichzelf begonnen. Voor hun vertrek hebben zij getracht om een aanzienlijk deel van onze TalentBase® (een database met de CV’s van kandidaten) zich clandestien toe te eigenen. Dat is hen niet gelukt. Zij benaderen nu zowel onze klanten alswel al ons personeel om hen over te halen om met en bij hun te gaan werken. Inmiddels werken daar nu 10 van onze ex-collega’s. 8 hiervan waren echter bij ons ontslagen omdat ze niet voldeden. En in plaats van dat hun vertrek een negatief effect zou hebben is onze omzet met 13% gestegen in het eerste kwartaal in Slowakije. Opmerkelijk (en gelukkig maar) is dat al onze toppers zich niet bij dit groepje scharen. Ook staan onze klanten niet te trappelen om over te gaan.

Opmerkelijk. Want zij kunnen makkelijk onder onze prijzen verkopen, zij weten immers alle condities die wij hebben met de klanten. Voor onze collega’s zou het ook verleidelijk kunnen zijn. Een hoger salaris, een betere bonus regeling, geen KPI’s en veel lagere eisen aan kwaliteit en productiviteit. En daar zit nu net de crux. Dat is onze redding, zowel met betrekking tot onze collega’s als onze klanten.

De klant gaat niet graag weg omdat hij weet dat hij van ons op aan kan. Wij zijn enorm loyaal naar onze klanten toe en wij zijn op alle mogelijke manieren bereid om aan alle wensen te voldoen. Een ieder weet dat een belofte van ons na wordt gekomen. Dat onze beste collega’s bij ons blijven komt waarschijnlijk door nog een ander belangrijk aspect. Het is namelijk niet makkelijk om bij Lugera te werken. Je moet heel wat kunnen en je moet heel erg ambitieus zijn om je bij ons te kunnen handhaven. Wij zijn enorm veeleisend en het is echt een uitdaging om het bij ons een langere tijd vol te houden. Tenminste voor die mensen die voor middelmaat gaan. Voor die collega’s met een geweldige instelling en passie voor hun eigen succes en het werk wat wij doen is geen uitdaging te groot en is Lugera juist het beste bedrijf om bij te werken (misschien laat ik mij nu iets te veel door mijn enthousiasme meevoeren).

 

Maar dat is wel de reden denk ik waarom zij niet weggaan. Ambitieuze mensen hebben constant uitdagingen nodig, willen zich ontwikkelen en zoeken als vanzelf een veeleisende omgeving op en zullen nooit genoegen nemen met middelmaat. En zo is het ook met onze klanten. In Slowakije werken wij met de meest professionele bedrijven met geweldig goede HR afdelingen die enorm veeleisend zijn.

Ik ben er van overtuigd dat elk bedrijf het personeel en de klanten heeft die zij verdient. Middelmaat komt vanzelf bij middelmaat terecht. Excellence vindt excellence, zowel op klantenniveau als met personeel. Het is opvallend dat heel veel van onze concurrenten (en klanten) azen op onze mensen. Dit is weleens vervelend en vermoeiend maar uiteindelijk het grootste compliment dat je maar kan krijgen.

Als Lugera op je CV staat dan kan je in HR overal terecht. Nu ik dit teruglees lijkt het allemaal erg op een commercial. Maar ik meen hier elk woord van en ervaar het ook allemaal zo.

Groet,

Gerard

One Response to 68. Soort zoekt soort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

 
logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.