promi-banner onacall01

148. Hoe kijkt een verkoper er tegen aan ?

Download PDF

Gerard

Je lijkt wel een halve Nederlander. Het type van kijken en niet kopen. Alleen koop jij wel maar betaal je niet.

Tenminste via toekomstige winstuitkeringen betaal je uiteindelijk wel.

Wij hebben in ons plan twee componenten . De eerste is toch een upfront bedrag en de tweede is inderdaad een serie van toekomstige uitkeringen afhankelijk van het resultaat voortkomende uit hun klantengroepen.

 We gaan nu de volgende fase van besprekingen in. Iedereen is enthousiast en we laten ons goed begeleiden. We zijn nog in concurrentie met andere kopers maar iedereen weet dat wij en de verkopende partij samen de beste fit zijn voor de toekomst. Dat het een partij kan worden met synergie effecten op de kosten kant en aansluitend met positieve commericiële side-effects.

Als jij trouwens een bedrijf hebt gekocht van een private equity partij moet je wel sterk in je schoenen staan. Voor mensen in deze bedrijfstak is ondernemingen kopen en verkopen dagelijkse kost. Met die kennis en ervaring staan ze altijd met 1-0 voor op jou als ‘gewone’ ondernemer.

Heb je trouwens mensen werken vanuit je eigen bedrijf in de door jouw gekochte onderneming of gaat dit bedrijf zelfstandig verder alsof er niets veranderd is ? Of heb je nu een zetel in de Raad van Advies of een ander orgaan om feeling en controle te houden ?

Hoe denk jij dat een verkopende partij dit bij voorkeur zou willen inrichten ? Dat zij een onderneming verkopen maar voor de revenuen toch nog een vinger aan de pols willen houden omdat zij nog een deel krijgen in de toekomst.

En tevens dat ze waarschijnlijk ook het beste nog voor hebben met de mensen die er werken. Dat ze het liefst hebben dat deze ex- collega’s in een bestendige omgeving komen te werken. Hoe denk jij dat een verkopende partij dit het best zou willen borgen ? Heeft jouw verkoper dat met je besproken of bedongen ?

Groet,

Erik

logo_lugera

Copyright © 2013. All Rights Reserved.